Ref. 86: brug dette nummer når I ønsker at leje netop dette sommerhus.

Dette lyse og rummelige sommerhus ligger lige ned til og badestranden, og kun et stenkast fra Feriecenter Øster Hurup. Sommerhuset ligger kun 5 minutters gang fra centrum og byens hyggelige restauranter og butikker.  Huset er omgivet af en stor græsplane, hvor der er masser af plads til børnene at lege på, og mens de er ude at lege, kan forældrene tage en aftenstur langs stranden og nyde aftensolen. Sommerhuset er indrettet med hems, et stort badeværelse med spa samt stort funktionsdygtigt køkken-alrum – så familien kan være samlet, mens der laves mad.

Når I lejer dette sommerhus ved Eventyrlig ferie,  er der GRATIS adgang til Feriecenter Øster Hurups subtropiske vandland (30 grader), samt slutrengøring er inkluderet i prisen.

Hjemmeside faciliteter Hus 86

Lidt byhistorie

Når I kommer på besøg, så husk at besøge vores havn med denne spændende historie i mente: Befolkningen i Øster Hurup og omegn har tidligere levet af landbrug og fiskeri. Fra middelalderen og helt op i det 19. århundrede var der et stort sildefiskeri i området, der især i middelalderen var med til at forsyne store dele af Nordjylland og Østjylland samt kongens hof, hær og flåde med sild.

Øster Hurup by er skabt på Sønder Hurup og Nørre Hurups jorder. Muligvis er navnet dukket op i forbindelse med skolebyggeri i 1740 og anlæggelsen af Hurup Bro – Øster Hurups første havn. I 1767 anlagde godsejer Thestrup på Viffertsholm ved Solbjerg en vej fra ”Ravnborg” over de sumpede og ufremkommelige arealer til Øster Hurup. Vejen førte til et ”værft” og en 300 m lang bro ud i Kattegat ligeledes anlagt af Thestrup.
Det første havneanlæg ved Øster Hurup var opført af egepæle og kampesten. Havnen, der var placeret nogle hundrede meter syd for det nuværende havneanlæg, blev primært benyttet til ind- og udskibning af tømmer og landbrugsprodukter, samt som omladningssted fra store til mindre skibe, som kunne besejle Mariager Fjord.

I 1800-tallet blev der fisket en del fra Øster Hurup, men dette fiskeri foregik fra stranden med fladbundede både, der blev trukket op på land.

En moderne havn

Fiskeriet ved Øster Hurup tog en helt ny drejning med indvielsen af havnen 4. januar 1936. For at fiskefartøjerne kunne komme fri af det inderste lave vand blev havnen anlagt som en ø-havn for enden af en lang dæmning, og det åbnede muligheder for et veritabelt fiskerieventyr.
Fiskerihavnen bestod oprindeligt blot af ét bassin omgivet af bolværker. En lang smal bro førte ud til havneanlægget, men broen blev ødelagt af isskruninger i vinteren 1941-42.
Efterfølgende blev træbroen erstattet af en dæmning, og i 1958 blev havnen udvidet med en yderhavn. Dermed skiftede havnen fra at være en decideret ø-havn til mere at være en landfast oddehavn, selvom den stadig havde karakter af at være et selvstændigt og fritliggende område.
Til tider var der op til 70 kuttere i havnebassinet, der måtte udvides allerede i 1956, og på kajen fandtes både en andelsfiskeeksport og et toldkontrolsted. Som ved hovedparten af de øvrige fiskerlejer langs Kattegatkysten begyndte det imidlertid omkring 1970-80 at gå tilbage med erhvervsfiskeriet i Øster Hurup.
Den sidste garnfisker lagde op i slutningen af 70’erne, og i 1990 blev lystbådehavnen anlagt ved hjælp af EU-midler. I slutningen af 1990’erne kom der gang i en opgradering af området, da Hadsund Kommune ønskede at skabe muligheder for at bygge boliger og fritidshuse på havnen i Øster Hurup.

Del...Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someonePrint this page